top of page

Je scheiding regelen, dat kun je toch gewoon zelf?


Online scheiden

Je zou zeggen dat dit inderdaad veel goedkoper is. Als je samen al goede afspraken hebt gemaakt en je bent het helemaal eens kan dit prima. Toch?

Er is genoeg over te vinden op internet. Sommige online aanbieders geven zelfs aan dat het altijd nog op de "ouderwetse"manier kan, via de advocaat of mediator. Met andere woorden, dat dit alleen nog een optie is voor 55 plussers.

Maar in de praktijk blijkt dit niet helemaal op te gaan. Goedkoop kan soms duurkoop worden.

Er zijn zeker situaties denkbaar waarbij online scheiden (of een "doe het zelf"scheiding, waar de advocaat alleen het verzoek indient), heel goed mogelijk is.

Heeft u bijvoorbeeld geen huwelijkse voorwaarden, geen eigen huis of -bedrijf, grote bezittingen of schulden of erfenissen, is het inkomen van beide partners min of meer gelijk en zijn er geen kinderen, dan kan dit een snelle en goedkope optie zijn. Let wel op de kleine lettertjes. Kassa heeft hier uitgebreid aandacht aan besteed: http://kassa.vara.nl/media/356910.

Maar soms is het zeker beter om te kiezen voor goede begeleiding!

Er is heel veel informatie te vinden over scheidingen. Er staan alle mogelijke berekeningen, standaard documenten en heel veel adviezen en ervaringsverhalen op internet. Maar wat klopt er nu wel en niet. Veel informatie op internet is achterhaald of onjuist. En wat kunnen de afspraken die u samen met de beste bedoelingen hebt gemaakt tot gevolg hebben?

Een fout is zo gemaakt en niet meer terug te draaien als het eenmaal zwart op wit in het convenant staat.

En de gevolgen kunnen groot zijn, niet alleen financieel of fiscaal, maar juist ook emotioneel. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat bepaalde afspraken over de echtelijke woning het voor de andere partij onmogelijk maken nog een huis te kopen.

Een scheiding kun je maar één keer goed regelen. En zeker kun je samen al heel veel voorbereiden en afspreken, dat is alleen maar goed en kan een kostenbesparing opleveren.

Maar als het er op aan komt, laat u dan bijstaan door een deskundige. Iemand die fiscaal, financieel en juridisch onderlegd is. Die in ieder geval met u doorneemt wat de gevolgen zijn van bepaalde afspraken die u maakt. Of dat nu om het huis, uw eigen bedrijf of, last but not least, om de kinderen gaat.

Conclusie

In sommige situaties is het zelf regelen van een scheiding heel goed mogelijk en dit kan vaak tegen een zeer laag tarief, zeker als er ook nog eens sprake is van gesubsidieerde rechtsbijstand.

In alle andere situaties is het echt verstandiger om iets meer te investeren, om er zeker van te zijn dat u ook in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Meer weten over onze werkwijze? Kijk eens op onze website, www.scheidingsbemiddelingzuidwest.nl , of neem contact op voor meer informatie, 0165 323015 of info@scheidingsbemiddelingzuidwest.nl.

#echtscheiding #mediaton #convenant #ouderschapsplan #scheiden #oudenbosch #roosendaal #ettenleur

Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page