top of page

Hypotheekrente omlaag? Vergeet niet je maandelijkse belastingteruggave aan te passen!


Veel mensen kiezen er momenteel voor om te profiteren van de lage hypotheekrente. Ze zetten deze opnieuw vast, al dan niet na het betalen van een boete, of laten rentemiddeling toepassen door de bank. Dit scheelt soms honderden euro's per maand en dat is erg prettig natuurlijk.

Voorkom naheffing

Het is echter wel belangrijk om ook de voorlopige teruggave aan te laten passen. Gemiddeld krijg je ongeveer € 37,00 terug over elke € 100,00 die je aan rente betaalt. Als je per maand € 200,00 minder rente gaat betalen dan kan dit al gauw oplopen tot een terugbetaling van ruim € 400,00 over een heel jaar. Val je in een hoger belastingtarief of ga je nog minder betalen per maand, loopt dit dus behoorlijk op.

Goed door laten rekenen

Zoek ook goed uit hoeveel het je uiteindelijk netto scheelt. Zeker als je een boete en omzettingskosten betaalt, hoe lang duurt het voor je deze hebt terug verdiend? Ook op de toeslagen kan het invloed hebben. Doordat je minder belastingaftrek hebt, wordt het inkomen uit werk en woning hoger. Een goede hypotheekadviseur zal dit ook zeker meenemen in zijn of haar advies.

Andere wijzigingen

Zijn er andere zaken gewijzigd? Gezinssamenstelling, inkomen drastisch verhoogd of verlaagd, meer spaargeld? Binnenkort valt de voorlopige aanslag over 2017 weer op de mat (of in "mijn berichtenbox" van de overheid).

Laat deze bij twijfel even toetsen op basis van je huidige situatie. Ook over 2016 kunnen er nog voorlopige aangiftes gewijzigd worden. Als je nog veel geld terug verwacht kun je die wijziging nu ook indienen, zodat je dit misschien nog dit jaar op je rekening hebt.

Tot slot

Hulp nodig? Ik kijk graag met u mee. Zeker in scheidingssituaties is het belangrijk om belastingzaken goed te regelen. Er is soms zelfs nog voordeel te behalen door gezamenlijk aangifte te doen in het jaar van de scheiding. Ook uw aangifte over 2016 kan ik voor u verzorgen.

Voor meer informatie, 0165 323015 of info@scheidingsbemiddelingzuidwest.nl.

#belassting #belastingaangifte #oudenbosch #roosendaal #toeslagen

Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page