top of page

Kindercounselor

Kinderen zijn bij een scheiding een belangrijke partij. Het is niet hun scheiding en ze hebben er niet om gevraagd, maar ze ondervinden er hoe dan ook de gevolgen van. De afspraken die gemaakt worden hebben op hen veel impact. Kinderen verdienen alle aandacht tijdens dit traject. Daarom vindt Scheidingsbemiddeling Zuid-West het belangrijk hier deskundige begeleiding in te kunnen bieden.

Kindgesprekken Kinderen tussen de 12 en de 18 jaar krijgen, nadat het scheidingsverzoek naar de Rechtbank is verzonden, bericht met de vraag of zij daar hun kant van het verhaal willen komen toelichten. Dit is niet verplicht, zij mogen ook antwoorden dat zij geen gesprek met de rechter willen en dat ze het eens zijn met de afspraken die hun ouders gemaakt hebben.

Wij vinden het echter belangrijk dat er aan de kinderen gevraagd wordt wat ze van de gemaakte afspraken vinden. En of ze ook weten welke afspraken er gemaakt zijn.

Al zijn de contacten tussen de ouders en de kinderen nog zo goed en wordt er door de ouders aangegeven dat altijd alles bespreekbaar is, de realiteit is dat kinderen niet alles zeggen. Omdat er al zoveel ruzie is, papa en mama toch al zo verdrietig zijn, omdat ze het niet te moeilijk willen maken, toch niet goed durven of het gewoon niet onder woorden kunnen brengen.

Voortgezet Ouderschap

Ook voor de ouders zelf is het vaak lastig om keuzes te maken. Gelukkig zijn de meeste ouders die mij komen het over een ding roerend eens. Voor de kinderen moet de scheiding zo goed mogelijk geregeld worden, zij mogen niet de dupe worden.

Maar welke keuze is nu echt goed voor je kind. Wat zijn de gevolgen van bepaalde beslissingen en hoe weet je of je wel het beste voor ze hebt gedaan.

De ouder die ineens meer voor de kinderen moet gaan zorgen, dingen nu zelf moet gaan doen die hij of zij eerst samen met de andere ouder deed. De twijfel of het allemaal gaat lukken en of ze niet liever bij de ander blijven, met de angst dat je een huilend kind mee moet nemen dat om papa of mama roept.

Dan kan het wel eens prettig zijn met een deskundige te praten, die er misschien net een andere kijk op geeft en met je mee denkt. Andere inzichten of gewoon je hart luchten. En soms ook om als ouders weer op een lijn te komen, om echt het beste voor de kinderen overeen te kunnen komen.

Kindercounselor en Gezins- en Opvoedcoach

Als scheidingsbemiddelaar ben ik niet de juiste persoon om de kinderen hierin te begeleiden. Kinderen zullen mij al snel zien als het "verlengstuk" van hun ouders. Ze zullen niet altijd alles aan mij vertellen. Om het gevoel van veiligheid te geven, te weten dat ze vrijuit kunnen praten, werk ik samen met kindercounselor/ gezins- en opvoedcoach met een zeer brede ervaring op het gebied van het begeleiden en coachen van kinderen en hun ouders.

Tijdens het scheidingstraject bij Scheidingsbemiddeling Zuid- West wordt standaard de mogelijkheid geboden een coachingsgesprek van een uur aan te vragen, voor zowel de ouders als de kinderen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Alle afspraken die u met en over de kinderen maakt worden, al dan niet na een gesprek met de kindercoach, vastgelegd in een toekomstbestendig ouderschapsplan waar u ook bij wijzigingen in de situatie of een meningsverschil weer op terug kunt vallen.

Meer weten? Bel 0165 303215 of vul het formulier op de contactpagina in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

#echtscheiding #scheiden #scheidingenkinderen #scheiden #ouderschapsplan #coouderschap #convenant #mediation #roosendaal #bergenopzoom #eindesamenwonen #ettenleur

Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page