top of page

Belastingen en toeslagen in het jaar van uw scheiding


Bent u in 2017 gescheiden? Dan gelden er andere regels voor uw belastingaangifte. U bent niet langer elkaars fiscaal partner. Toch is het wel belangrijk om de belastingaangiftes op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld als u een gezamenlijke eigen woning had, of misschien nog steeds hebt.

Ook met alimentatie en andere belaste bestanddelen moet zorgvuldig worden omgegaan. Het jaar van de scheiding zelf kunt u er nog wel voor kiezen om het hele jaar aangifte te doen als fiscaal partner. Dit kan soms een voordeel opleveren.

Toeslagen

Na uw scheiding hebt u misschien recht op toeslagen. Via deze link kunt u een proefberekening maken. Krijgt u alimentatie, wijzigt uw inkomen of is uw hypotheek (rente) aangepast? Maak dan een nieuwe berekening, deze factoren hebben invloed op de hoogte van uw toeslagen. De belastingdienst corrigeert dit niet automatisch. Het is nooit leuk als er na afloop van het kalenderjaar een bedrag terugbetaald moet worden.

Voorlopige teruggave 2018

De belastingdienst stuurt u in december meestal een voorlopige aanslag over het komende jaar toe. Controleer deze goed, want als er wijzigingen zijn in uw inkomen of alimentatie, de hoogte van de hypotheekrente of de gezinssituatie, dan kan dit gevolgen hebben. Hebt u geen aanslag ontvangen, maar denkt u recht te hebben op een voorlopige teruggave of toeslagen, dan kunt u deze met uw digid aanvragen via de website van de Belastingdienst.

Laten invullen

Komt u er niet uit of hebt u twijfels of alles wel correct is ingevuld kunt u altijd een afspraak maken. Wij kunnen uw aangifte invullen of controleren.

We spreken hier vooraf een vast tarief voor af. Ook de eventuele toeslagen en de voorlopige teruggave over het lopende en komende jaar worden gecontroleerd en zo nodig aangepast.

Indien u uw scheiding door Scheidingsbemiddeling Zuid-West laat begeleiden is dit voor particulieren het eerste jaar standaard bij het traject inbegrepen.

Aantrekkelijk tarief

Voor vaste klanten hanteren wij een aantrekkelijk tarief. Ook als u niet gaat scheiden of gescheiden bent. Zo nodig komen we uw belastingpapieren tegen een kleine vergoeding bij u thuis ophalen. Gedurende het jaar van uw aangifte zijn ook alle wijzigingen of aanvullende vragen bij het vaste tarief inbegrepen. Eenmalig kosten en het hele jaar service.

Meer weten? Vraag onze handige checklist aan of maak een afspraak. Telefoon 0165 323015 of via het contactformulier op onze website.

#toeslagen #belastingaangifte #eindesamenwonen #echtscheiding #partneralimentatie #echtscheiding

Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page