top of page

Kennismakingsgesprek

Vaak word ik gebeld met de mededeling: "we hebben besloten dat we gaan scheiden, maar wat moeten we nu allemaal gaan regelen". Gevolgd door de vraag hoe lang het gaat duren voordat de scheiding een feit is en wat de kosten zijn.

Geen situatie hetzelfde

Iedere scheiding staat op zich, er is geen situatie hetzelfde. Niet alleen de samenlevingsvorm, getrouwd, al dan niet op huwelijkse voorwaarden, samenwonend, geregistreerd partner, met of zonder kinderen, eigen woning, eigen bedrijf, maar ook de wensen, verwachtingen en de beleving vragen een unieke en persoonlijke benadering. Er is geen standaard antwoord.

Meer dan alleen kennismaken

Daarom wordt eerst een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Hier zijn voor voor jullie geen kosten aan verbonden. Tijdens dit gesprek komen heel veel zaken aan bod. Zaken die voor jullie belangrijk zijn, maar ook voor ons. Wat heb je samen al afgesproken of geregeld. Wat zijn de verwachtingen. Wat is er in jullie specifieke situatie allemaal van toepassing. Het is in een traject dat zo veel invloed gaat hebben op de rest van je leven erg belangrijk dat het wederzijdse vertrouwen er is. Dat je er op vertrouwt dat Scheidingsbemiddeling Zuid-West de scheiding zo optimaal mogelijk begeleidt en dat de belangen van jullie beiden behartigt. Maar andersom ook dat jullie er ieder voor zich alles aan gaan doen om dit te bewerkstelligen.

Stapje voor stapje

Er komt heel veel op je af als je gaat scheiden. Zaken waar je normaal nooit over na hoeft te denken en waarbij nu de emoties ook nog eens een hele belangrijke rol spelen.

Aan de hand van een duidelijk stappenplan wordt tijdens het kennismakingsgesprek uitgelegd wat u kunt verwachten, wat u zelf moet doen of regelen en wat de rol van Scheidingsbemiddeling Zuid- West is. U krijgt veel praktische informatie en tips en een handige inventarisatielijst waar alles op staat dat nodig is om van start te gaan.

Tarief

Soms is het mogelijk om naar aanleiding van het kennismakingsgesprek een tarief voor het hele traject af te spreken. Dat kan fijn zijn, duidelijkheid en geen onverwachte kosten, ook de advocaat is inbegrepen. Maar dat kan niet altijd, dan spreken we een uurtarief af. Zowel bij een scheiding op basis van een vast tarief, als bij een scheiding op basis van het uurtarief zijn een aantal zaken inbegrepen, waar geen kosten voor in rekening gebracht worden. Voor kinderen tussen de 12 en de 18 jaar is er standaard een gesprek van een uur met een kindercounselor inbegrepen, ook ouders hebben recht op een gesprek van een uur. De belastingaangifte over het jaar van de scheiding (geldt niet voor ondernemers), het aanvragen van eventuele toeslagen en de melding aan het pensioenfonds zijn ook inbegrepen.

Als jullie het er over eens zijn wordt de overeenkomst van opdracht opgesteld, waar alle afspraken in vastgelegd worden. Meer weten? Kijk voor meer informatie op mijn website of bel 0165 323015. Omdat je een scheiding maar 1 keer goed kunt regelen!


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page